Evenementen

Aanstaande evenementen

7 juni: Soil Valley Impact Day

Op de Soil Valley Impact Day laten we u graag kennismaken met Soil Valley: wie zijn we en waar staan wij voor? U bent van harte welkom op het innovatieterrein InnoFields in Giesbeek, waar u ook enkele van onze
samenwerkingen in de praktijk kunt bekijken. 

De dag staat in het teken van kennisdeling en verbinding op het gebied van bodem en water, met verschillende gastsprekers, een informatiemarkt en uiteraard volop netwerkmogelijkheden onder het genot van een hapje en drankje. We zien u graag op 7 juni!

 

Programma

 • 09:30 Opening
 • 09:45 Introductie Soil Valley
 • 10:10 Lezing Ben Bekkering
  Hoe voorkom je oorlog over water?
 • 11:00 Pauze
 • 11:15 Panel Discussie
  Soil Valley Impact Serie nr. 1
 • 12:30 Lunch
  Met informatiemarkt en foodtrucks
 • 13:30 Netwerkborrel
14 mei: Nationaal Engagement Evenement over de EU bodem missie – Nederland

Evenement van RVO in samenwerking met het Europese project NATI00NS. In 2021 lanceerde de Europese Commissie de misscie ‘A Soil Deal for Europe’, met alsdoel 100 Living Labs & Lighthouses door heel Europa op te richten om de transitie naar gezonde bodems in 2030 in te zetten. Binnenkort zullen de eerste Living Labs officieel van start gaan.

De focus van de bijeenkomst ligt op de nieuwe oproep voor de oprichting van Living Labs. Zo krijgt u onder andere van een succesvolle aanvrager te horen wat er komt kijken bij het aanvraag proces. Daarnaast kunt u zelf tijdens de pitch sessie uw interesse tonen in het vinden van partners of uzelf kenbaar maken als potentiële partner. 

Oude evenementen

2023

2 november: InnovatieX

Op dit evenement in de Van Nelle fabriek in Rotterdam stond innovatie centraal. Het verbindt bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Soil Valley werd vertegenwoordigd door Royal Eijkelkamp, HAL24K-Agri, DJ van Dalfsen, Soilspect, Abel Talent en Eijkelkamp Life om innovaties te presenteren die bijdragen aan ons gezamenlijke doel: Soil, de bodem, weer gezond maken. 

Wat hebben we leuke, interessante gesprekken gehad! Bijvoorbeeld over de schapenwol en de wolkorrels van DJ, die leidden naar gesprekken over het verbeteren van de groeiomstandigheden van een jonge plant of boom; naar het toenemen van het bodemleven, wat je weer kunt meten om daar vervolgens data science op los te laten; de diepere ondergrond met een klein sondeerapparaat bij huizen en zelfs in kelders van fabrieken kunt testen; met een slimme sensor de inklinking van bodems kan monitoren; allerlei andere sensoren die data opleveren waarmee holistisch mee gewerkt gaat worden en unieke vondsten oplevert in nieuwe, totale waardeketens. Allemaal mooie activiteiten, waar we veel jong, enthousiast talent voor nodig hebben. 

We kregen 10 minuten de tijd om dat aan Minister Adema uit te leggen. Een uitdaging, maar we wisten zijn belangstelling te trekken met onze oplossingen rond het bergen van water en voorkomen van zoutwater intrusie. Een mooie eerste presentatie van het ecosysteem Soil Valley!

28 september: The Future of Us – Breaking down barriers

Tijdens dit evenement op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem lieten bezoekers uit binnen- en buitenland zich inspireren op het thema ‘Breaking down Barriers’.  Hoe doorbreken we muren om de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie te versnellen?

7 September: LifePort Circular Lab

Een event waar de partners HAN University of Applied Sciences, Kiemt en RvN@ spraken over de kansen voor talentontwikkeling in de verschillende innovatiehubs in de Groene Metropoolregio, ter gelegenheid van de Regio Deal. Dit vraagt namelijk om een constructieve samenwerking tussen de triple helix van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Soil Valley is hierbij betrokken met een kennisagenda gericht op bodem en waterbeheer.

23 augustus: Zomergesprekken Oost-NL bij Royal Eijkelkamp

Met een uitgebreide Soil Valley borrel op het ontmoetingsplein van Tuinderij Bodemliefde (regeneratieve biologische tuinderij). We verwelkomden een 40-tal bezoekers, waaronder afgevaardigden van Provincies Gelderland en Overijssel, een aantal Ministeries, en bestuursvoorzitters van onder andere de WUR en diverse bedrijven. Op deze manier konden we mooi de grenzen tussen de “harde” industrie en de “softe” tuinbouw slechten, wat nodig is voor de transitie opgaven. We wilden laten zien dat dit kan en commercieel mogelijkheden biedt.